Dla miłośników benzyniaków

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • minko1
    Classic
    • 2010
    • 11

Zamieszczone przez marcing2720
    koledzy tez mam ten problem z odpalaniem!wszystko juz wymieniłem co mogłem chyba ale rano nadal jest straszny problem.Sprawdzałem na kompie konty OK dawka startowa na maksa ustawiona!I to zmartwiło mechanika i mie bo mowił ze moze pomału pompa wtryskowa sie konczy!!Dodam ze na ciepłym pali bezproblemu!! zostało mi jeszcze sprawdzic tego smoka w zbiorniku chyba ze mam tam pompkie paliwa bo mam silnik AGR?To mój pierszy disel wiec dopiero sie ucze.
    odepnij czujnik temperatury i sprobuj odpalic
  • METALLICA
    Drive
    • 2009
    • 78

Silnik o osiągach jednostki benzynowej, zużywający tyle paliwa, co diesel? Choć brzmi nieprawdopodobnie, to takie "cudo" istnieje! Nazywa się DIG-S i trafia właśnie pod maskę Nissana Micra.
    całość :
    OCTAVIA 2 FL MINT 1.6 MPI + GAZ Landi Renzo
    CITIGO 1.0 MPI + GAZ Landi Renzo

PIŁEŚ NIE JEDŹ - JECHAŁEŚ NIE DZWOŃ

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez METALLICA
      Silnik o osiągach jednostki benzynowej, zużywający tyle paliwa, co diesel?
      TSI
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• PAOLO ESCO
        RS
        • 2009
        • 6626
        • Volkswagen
        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Mazda też posiada i właśnie wprowadza takie nowoczesne jednostki benzynowe.

Silnik Mazdy Skyactiv-G 1,3 to jednostka benzynowa z bezpośrednim wtryskiem paliwa.
        1,3-litrowy motor charakteryzuje się wysokim współczynnikiem kompresji, który wynosi aż 14:1. Dysponuje mocą 84 KM przy 5 400 obr./min, a maksymalny moment obrotowy sięga 112 Nm przy 4 000 obr./min. Według danych katalogowych, nieduża Mazda z tą jednostką pod maską ma spalać średnio 3,33 l/100 km.
        PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• sdss
          Rider
          • 2010
          • 353
          • Seat

Zamieszczone przez szkoda
          TSI
          Na papierze może tak.

Było YETI Jest LEON

Komentarz

Pracuję...